Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju preduzeća „Autosaobraćaj“ iz Kragujevca po početnoj ceni od 184,62 miliona dinara. Na spisku imovine ovog preduzeća nalaze se između ostalog Autobuska stanica u Kragujevcu, kao i autobuske stanice u Rači, Batočini, Lapovu, Topoli i Natalincima.

Osim nepokretne imovine, na prodaju su ponuđeni i kancelarijska oprema i inventar i oprema za tehnički pregled, kao i tri autobusa i jedan minibus. Javno nadmetanje održaće se 29. oktobra 2020. godine.

„Autosaobračaj“, nekada moćni šumadijski autoprevoznik, koji je svojevremno zapošljavao oko 1.000 radnika, u stečaj je otišao 2015. godine. Gradske linije, u međuvremenu su preuzeli „Ariva“ i „Vulović transport“, dok prigradske linije vozi „Janjušević“, preduzeće koje je 2015. godine u zakup uzelo i autobusku stanicu u Kragujevcu.

Prema poslednjem izveštaju objavljenom na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika neizmirene obaveze Autosaobraćaja prema različitim poveriocima su 1,8 milijardi dinara.

Autobuska stanica u Kragujevcu, kroz koju svakodnevno prođe oko 250 autobusa, nema adekvatan prilaz, peroni nisu bog zna kako sređeni, a putnike očekuje horor čim kroče izvan ograđenog dela, o čemu je portal Pressek već pisao. (Vidi LINK)

Pune dve godine je prošlo od kada su odbornici u Skupštini grada Kragujevca odlučili da se uzajme od banke i 360 miliona dinara tog zajma potroše za otkup zgrade bivšeg Zastavinog servisa. Još tada je objavljeno da će ova zgrada biti preuređena u novu autobsku stanicu. Tender za izradu projekta gradnje nove autobuske stanice raspisan je tek u julu ove godine, ali je u međuvremenu obustavljen.