Zaposlenina u Kliničkom centru Kragujevac Draganu Petroviću (49), Goranu Azanjcu (55) i M.G.(43) produžen je pritvor. Po odluci Višeg suda u Kraljevu oni će tamo ostati do 30 dana, prenosi Kurir.

Dragan Petrović, pomoćnik direktora za javne nabavke u Kliničkom centru Kragujevac, pre nekoliko dana uhapšen je zbog sumnje da je počino krivično delo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki. Pored D.P, pod istom sumnjom uhapšen je još jedan zaposleni u Klinićkom centru, kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Dr Goran Azanjac, direktor centra za plastičnu hirurgiju, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave.  Azanjac se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

Sumnja se da je u službene isprave za te operacije Azanjac unosio neistnite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M.G. uhapšena je zbog sumnje da je  pomagala G.A. u izvršenju krivičnog dela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je reč o estetskim operacijam koje pod to ne potpadaju.

U dve odvojene policijske akcije, pre nekoliko dana uhapšeno je ukupno 13 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su nanele štetu Kliničkom centru Kragujevac. 

Klinički centar Kragujevac još uvek se nije oglasio povodom hapšenja.