Ana Marković, profesorka fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji proglašena je za jednog od najboljih edukatora Srbije Listu od 10 najboljih edukatora Srbije već šestu godinu za redom sastavlja Udruženje „Živojin Mišić”.

Na listi se nalaze najbolji edukatori koji su inovativni i proaktivni, inspirativni i pokretači pozitivnih promena u svom poslu i svojoj okolini, a o profesorki Ani Marković portal Pressek je već pisao upravo zahvaljujući ovim osobinama. (LINK)

Pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije naši pobednici dobiće ličnu nagradu kao i nagradu u iznosu od 100.000 dinara, koju mogu upotrebiti u radu sa decom ili kroz projekte sa njima.

- Nakon dugog odabira komisije koja broji preko 50 članova, istaklo se 10 učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Srbije. Nova generacija Najboljih edukatora dolazi iz 7 gradova i mesta širom Srbije. Ovo je dokaz da je obrazovanje u našoj zemlji na visokom nivou i da imamo sjajne učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, i ponosni smo na njih, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Ovogodišnjem izboru Najboljih edukatora pored Udruženja pomogli su brojni članovi komisije, pre svega prošlogodišnji nagrađeni edukatori koji se neumorno trude da pronađu nove inovativne kolege, zatim, Dragica Pavlović Babić – koordinator PISA istraživanja u Srbiji i saradnik Instituta za psihologiju u oblasti obrazovanja, Olga Nikolić – Glavni i odgovorni urednik Prosvetnog pregleda, Predstavnici ZUOV-a – Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Srđan Verbić – bivši ministar prosvete i Vigor Majić – direktor istraživačke stanice Petnica.