Gradska turistička organizacija Kragujevac predstaviće turističke potencijale grada i okoline na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji počinje 20. februara, a završava se u nedelju.

Ove godine Kragujevac deli izlagački prostor sa turističkom organizacijom Gornjeg Milanovca. Ponudu šumadijskih destinacija koje obiluju kulturno-istorijskim znamenitostima, pre svega iz doba Obrenovića, ali i izuzetnim prirodnim ambijentalnim celinama, upotpuniće promocija manifestacija koje u naše krajeve dovode veliki broj turista.

U hali 4 Beogradskog sajma, na štandu Gornjeg Milanovca i Kragujevca biće promovisan Drugi Sabor violinista Srbije u Pranjanima, u petak u 16 sati, i Salon vina u Kragujevcu, u subotu u 13 sati.

Sajam turizma u Beogradu najveća je manifestacija na kojoj predstavcnici turističke privrede predstavljaju svoje proizvode i usluge. U nekoliko sajamskih hala predstaviće se preko 1.000 izlagača iz celog sveta.

Tokom prva tri dana, u četvrtak, petak i subotu radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, dok se u nedelju sajamske hale ranije zatvaraju i posetioci mogu da vide ponudu preko 50 država sa svih kontinenata od 10 do 18 sati.