Nakon najave predsednika Aleksandra Vučića da će narednog vikenda biti uvedena zabrana kretanja, oko stotinu Kragujevčana okupilo se u utorak kasno uveče na platou ispred Skupštine grada.

Okupljenima se, pola sata nakon ponoći, obratio izvesni Predrag Lazarević i pozvao prisutne da se sutra u 19 sati ponovo nađu na istom mestu i krenu u jednosatnu protesnu vožnju kolima kroz grad, a zatim se ponovo okupe na  platou.

Da podsetimo, predsednik Srbije je u utorak najavio da će od 8. jula u Beogradu zbog epidemije korona virusa biti zabranjena javna okupljanja sa više od pet ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, te da će od petka do ponedeljka biti uveden policijski čas.

Njegov lični predlog je da zabrana kretanja tokom vikenda bude uvedena na čitavoj teritiriji Srbije, ali je ipak rekao da će o tome odlučiti Krizni štab.

Nakon njegovog obraćanja više od 10.000 građana došlo je pred Skupštinu Srbije. Demonstranti su u jednom momentu ušli u skupštinu, ali ih je policija izbacila.

Protest je nastavljen ispred Skupštine, a oko 23 sata ponovo je došlo do sukoba između demonstranata i policije. Nakon toga policija je upotrebila suzavac i biber sprej. Inače, protest je iste večeri održan i u Novom Sadu.