Sa protesta 1 od 5 miliona u Kragujevcu poručeno je da je bojkot „lažnih” izbora borba za slobodne i poštene izbore, promenu sistema i kontrolu vlasti u Srbiji.

Ovoga puta Kragujevčanima su se obratili Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke i Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke.

- Učestvovanje na lažnim izborima nije borba nego saučesništvo koje treba da legitimizuje autokratsku vlast", rekao je na Đačkom trgu pred više od 200 ljudi predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Kazao je da, ako izađemo na lažne izbore, onda će biti izvesno da ćemo imati ovakvo ili još gore stanje. Lutovac je rekao sadašnja vlast ne želi da se čuje bilo kakva slobodna misao.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković je rekao da „mafijaški” režim Aleksandra Vučića pojačava represiju i pokušava u poslednjih sedam dana da ionako mrkli medijski mrak učini još mračnijim.

Novaković je rekao da su Kragujevac i Novi Sad gradovi koji su „prezreni, potcenjeni, omalovaženi i skrajnuti” od strane Aleksandra Vučića.