Odavanje počasti povodom godišnjice od nerazrešenog ubistva Olivera Ivanovića biće organizovano u Kragujevcu u sredu, 16. januara, u isto vreme kada će biti organizovan i protest u Beogradu..

Organizatori kragujevačkog protesta 1od5miliona pozvali su Kragujevčane da uveče u 18 sati okupe u Sabornoj crkvi i ponesu sveće umesto pištaljki.

- Pozivamo vas da u Beogradu, u ime celog Kragujevca, odate poštu čoveku koji je poginuo boreći se protiv tirana koji razaraju ne samo Kosovo, nego i čitavu Srbiju.

Ukoliko niste u mogućnosti da otputujete, kao što većina nas nije, pozivamo vas da u sredu, za vreme protesta u Beogradu, od 18 sati, u miru i dostojanstveno, preminulom odamo poštu paljenjem sveća u Sabornoj crkvi. Porta će biti mala za sve nas. Upalite sveće na ulici! Ostavite pištaljke i ponestite sveće, navedeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici organizatora kragujevačkog protesta.

Oliver Ivanović bio je lider Građanske inicijative SDP i jedan od najpoznatijih srpskih političara na Kosovu. Ubijen je u januaru 2018. godine, a počinioci ubistva još uvek nisu poznati. Pronalaženje počinilaca i nalogodavaca ovog ubistva jedan je od zahteva upućenih sa protesnih okupljanja u Beogradu.