Šumadijska regija i kragujevački Pokret slobodnih građana (PSG) ocenili su danas da je „krajnje neodgovorno i neshvatljivo ponašanje Vlade Srbije“ koja još nije odgovorila na ponudu Grada Kragujevca za otvaranje privremene kovid bolnice u tom gradu.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, lokalna vlast ponudila je sportske dvorane SBB halu Jezero, halu „Gordana Goca Blagojević“ i halu Šumadija sajma kao lako prilagodljive objekte za smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima oboljenja izazvanih korona virusom.

- Početkom aprila lokalna samouprava pokrenula je i zvaničnu inicijativu za otvarnje privremene bolnice, naveli su u saopštenju.

Kako su dodali, oni veruju da Vladu Srbije ne treba podsećati na veličinu teritorije koju pokriva Klinički centar Kragujevac i na nepostojanje opšte bolnice u Kragujevcu, što su ograničavajući faktori koji dodatno nalažu hitno otvaranje privremene kovid bolnice u Kragujevcu, poput sličnih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i od juče u Kruševcu.

- Kragujevčani u ovoj epidemiološkoj situaciji treba da se leče u svom gradu, a ne u pomenutim gradovima. Šumadijska regija - Pokret slobodnih građana pozivaju Vladu Srbije da odgovori na inicijativu grada Kragujevaca i da se hitno u Kragujevcu otvori privremena kovid bolnica, uz želju da u nju ne uđe ni jedan jedini pacijent, navode iz pokreta.

Time bi se otklonila i svaka sumnja u nastavak, kako su kazali, „permanentne i ponižavajuće marginalizacije Kragujevca otkako su sve poluge vlasti u rukama SNS-a”.