„U potrazi za poslom”, naziv je radionice koja će u utorak, 12. novembra, biti održana u sali 105 Skupštine grada Kragujevca u 17 sati, u okviru jesenjeg ciklusa radionica za nezaposlene žene. Radionicu organizuje udruženje „Putokaz Kragujevac” u saradnji sa „Udruženjem žena na prekretnici iz Beograda”.

Predavač je Mirjana Lukić, direktor i vlasnik Agencije za zapošljavanje „Mirna kuća” iz Beograda i predstavnica grupacije Agencija za zapošljavanje Privredne komore Srbije u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike

Radionice u Kragujevcu su organizovane u cilju poboljšanja položaja žena na tržištu rada u okviru projekta „Druga šansa za žene na prekretnici koje imaju 45+ godina u Srbiji”.

Učesnice radionice će imati priliku da razmotre mogućnosti samozapošljavanja, zapošljavanja preko Agencije „Mirna kuća”, mogućnosti obuke i sertifikovanja za negovatelja starih i bolesnih osoba kao i rada preko agencija za zapošljavanje.

Ukoliko ima zainteresovanih za ovu radionicu, osim učesnica koje redovno pohađaju jesenji ciklus radionica, zbog specifičnosti teme, mogu da dođu i prisustvuju radionici.

Projekat podržava Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji.