Estradni umetnik Radiša Urošević i njegov sin Nikola Urošević, inače pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za unapređenje i razvoj sporta, pristupili su Socijalističkoj partiji Srbije. Uroševići su do nedavno bili članovi Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, koja je godinama koalicioni partner SPS-a.

Jednistvena Srbija ovim transferom izgubiće šefa odborničke grupe u Skupštini grada Kragujevca, jer je Urošević do sada obavljao tu funkciju. Ukoliko Urošević ne bude dao ostavku na odborničku funkciju Jedinstvena Srbija ostaće i bez odborničke grupe, pošto u gradskom parlamentu ostaju samo dva predstavnika ove partije – Đorđe Kosanić i Jelena Macura.

Predsednik Gradskog odbora SPS u Kragujevcu, Ivica Momčilović se nada da ovaj prelazak Uroševića neće pokvariti odnose u koaliciji. On je na Facebook profilu Gradskog odbora SPS-a istakao „tradicionalno dobru saradnju sa Jedinstvenom Srbijom kao i činjenicu da je odluka o zajedničkom nastupu na republičkom nivou već doneta, a da se o nastavku saradnje na lokalnom nivou dogovara sa koordintorima okruga“.

Na konferenciju za novinare pozvali samo RTK

Povodom prelaska Uroševića u SPS gradsko odbor ove stranke organizovao je konferenciju za novinare na koju su pozvani predstavnici samo jednog medija – Radio televizije Kragujevac.

Gradski odbor SPS-a je time povredio član 4 Zakona o javnom informsianju i medijima koji kaže da je „zabranjena neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja”, te da se „ne sme se ugrožavati slobodan protok informacija putem medija“.