Radnik kragujevačkog tehničkog centra „EPS Distribucije”, I.M. (1982), uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavljanju privredne delatnosti. 

Naime, njega je uhapsila kraljevačka policija zajedno sa još 3 osobe zbog primanja i davanja mita.

Pored Kragujevčanina uhapšeni su i N. Š. (1983), odgovorno lice u požarevačkom ogranku „EPS Distribucije”, J. M. (1959), odgovorno lice radnje „Gorionik” iz Salakovca, i D. M. (1984), zaposleni u ovoj radnji

Osumnjičeni J. M. se tereti da se kao ponuđač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Grada Požarevca, protivno zakonu dogovarao sa drugim potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupcima, a time i na naručioca javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.

Osumnjičeni N. Š., koji je u svojstvu direktora požarevačkog ogranka „EPS Distribucije“ bio i član komisije za javne nabavke raspisane od strane požarevačke Gradske uprave, se tereti da je J. M. dostavljao podatke o drugim potencijalnim ponuđačima.

Takođe, uhapšeni J. M. se sumnjiči da je preko posrednika D. M. dao 100 evra I. M., zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru „EPS Distribucije“, da ne prijavi štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvođenje radova na zameni stuba, koje je obavila preduzetnička radnji „Gorionik“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.