Dežurna apoteka u Kragujevcu za vreme novogodišnjih i božićnih praznika biće apoteka na Bubnju, koja radi neprekidno 24 sata. Apoteka „1. maj” prvog dana Nove godine radiće od 12 do 20 sati, a za Božić od 9 do 17 sati. Apoteka „Šumadija” 1. januara radiće od 9 do 19 sati, a 7. januara, od 9 do 17 sati. Ostale apoteke 1, 2. i 7. januara neće raditi.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika JKP Šumadija iz Kragujevca neće raditi 1., 2. i 7. januara, 2020. godine i to po sledećem rasporedu:

Parking: 1., 2. i 7. januara neće se vršiti naplata parkinga na otvorenim i zatvorenim parkiralištima

Čistoća: radi po ustaljenom planu i programu. Služba zoohigijene će po pozivu građana sklanjati pse lutalice sa ulica i javnih površina.

Pijace: neće raditi 1. i 7. januara, a 2. januara pijaca Aerodrom radiće sa radnim vremenom od 06 do 21 sati, pijaca Centar od 06 do 16 sati, Kvantaška pijaca od 06 do 19 sati i Šarena pijaca od 8 do 13 sati.

Groblja: 1. i 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika.

Korisnički centar neće raditi 1., 2. i 7. januara, a 31. decembra i 6. januara radiće do 16 sati.

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Za vreme nastupajućih praznika u periodu od 31. decembra do 7. januara, vozila u javnom gradskom i prigradskom prevozu voziće po izmenjenom redu vožnje, i to:

Utorak 31. decembar– po redu vožnje za radni dan skraćeno (biće održani svi polasci za radni dan zaključno sa 19 sati),

Sreda 1. januar – neradni dan,

Četvrtak 2. januar – po redu vožnje za nedelju i državni praznik,

Petak 3. januar– po redu za radni dan,

Ponedeljak 6. januar – po redu vožnje za radni dan skraćeno (biće održani svi polasci za radni dan zaključno sa 19 sati),

Utorak 7. januar – neradan dan.

Vozila u prigradskom prevozu putnika će u periodu od 30. decembra do 7. januara, saobraćati po redu vožnje za đački raspust.