Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja biti „kada bude bilo novca” i da je stvar vrlo jednostavna – dok nema novca, nema konkursa.

U Kragujevcu već pet godina nije sproveden konkurs za sufinansiranje medija, a grad iz budžeta finansira samo Radio-televiziju Kragujevac, koja je posle raskida loše privatizacije 2017. godine vraćena gradu do nove prodaje.

- Mi smatramo da smo kroz Radio-televiziju Kragujevac zadovoljili osnovne potrebe građana za objektivnim informacijama, za servisnim informacijama, pokrivamo i radio i televiziju i ne vidim nikakav problem, kao što ga ,verujem, ne vide ni građani Kragujevca, rekao je Nikolić.

Kazao je i da grad Kragujevac finansira Radio-televiziju Kragujevac koja je u javnom vlasništvu „u maksimumu”.

Ocenio je da RTV Kragujevac radi u skladu sa zakonom i da je u procesu privatizacije, pri čemu nema kršenja zakona jer je to sve u skladu sa Zakonom o javnom informisanju.

Nikolić nije odgovorio na novinarsko pitanje da li je dobio preporuku koju je ranije najavio da će mu poslati državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajovića, o tome da poštuje zakon i raspiše konkurs za medije u Kragujevcu.

Nikolić je rekao da situaciju u kragujevačkim medijima ne vidi kao dramatičnu i upitao: „Recite mi koji je to medij u Kragujevcu ugrožen”?

Na ocenu novinara da na primer „Kragujevačke novine” nisu izašle zbog teške finansijske situacije, Nikolić je odgovorio da su te novine u privatnom vlasništvu.

- Ne možemo da utičemo mi na njihovo poslovanje. Pa šta očekujete, da grad finansira sve medije koji se pojave ili koji mogu da se pojave na sceni u Kragujevcu, rekao je Nikolić.

Ocenio je da to što se „pravi drama” o stanju u medijima u Kragujevcu ima veze pre svega sa politikom.