Raško Katić ipak se neće povući sa košarkaškog terena, iako je prethodnih dana i sam to najavljivao. Bivši reprezentativac Srbije ponovo se vratio u rodni Kragujevac i naredne sezone igraće u Košarkaškom klubu Radnički.

- Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane - rekao je pre samo nekoliko dana Katić za sajt Basketballsphere.

Košarkom je počeo da se bavi u kragujevačkoj Zastavi, da bi u februaru 2004. godine prešao u Crvenu zvezdu. Tu ostaje do januara 2005. kada odlazi u ITU iz Istanbula. U dugačkoj karijeri igrao je za brojne ekipe kao što su Valter Tajgers, Hemofarm, Partizan, Saragosa, Ostende. Prethodne dve sezone igrao je za belgijski Šarloa.

U upravi kragujevačkog kluba nadaju se da će uz iskusna pojačanja, kakva su Katić i Stefan Živanović, koji se takođe pridrućio ekipi,  uspeti da se izbore za plasman u Košarkašku ligu Srbije. Po Katićevim rečima, još važnije je to da se uloži u razvoj mladih igrača.

- Svakako da je cilj KKK “Radnički” plasman u KLS. Međutim, važnije je to što želimo da razvijamo igrače i da više mladih trenira sa mnom, a da kroz trening za godinu ili dve Kragujevac iznedri nekog centra. Nadam se da će neki klinac iz Radničkog jednog dana biti reprezentativac. U prethodnih 30ak godina, odnosno od Lončara, nije se pojavio ozbiljan igrač iz Kragujevca, kaže Raško Katić.

Kragujevački tim igrao je prethodne sezone u Prvoj B ligi. Podsećamo da su kapiten Ivan Nedeljković i Lazar Marković produžili ugvore sa klubom na još godinu dana. Ugovor je potpisao i Stefan Dimitrijević, povratnik iz rumunske lige, koji igra na poziciji centra, a dogovorena je i saradnja sa Nikolom Ilićem, koji je prošle godine igrao za Napredak iz Aleksinca, novog člana KLS-a.

U okviru priprema za novu sezonu košarkaši Radničkog će od 9. do 19. avgusta boraviti na Zlatiboru. Očekuju da će u potpunosti biti spremni do početka Prve B lige Srbije i da će ostvariti zacrtani cilj.