U kragujevačkom odboru SNS-a nema raskola, a skupštinska većina je stabilna, istakla je Biljana Stošić Ilić, na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se „svašta priča po gradu”, te da su navodi o raskolu u kragujevačkom odboru Srpske napredne stranke i pregovorima o smeni gadonačelnika Radomira Nikolića, „kuloarske priče”.

– Nije bilo nikakvih razgovora, a ni pregovora ni sa kim. To jesu priče koje kruže po kafana, po slavama i raznim okupljanjima, ali mi imamo stabilnu većinu, naglasila je Biljana Stošić Ilić.

Ona je dodala i da je netačan podatak, koji je iznet u nekim medijima, da je samo 0,2 odsto članova gradskog odbora platilo članarine.

– Nažalost, tačno je da se nismo bavili redovnim prikupljanjem članarine, ali daleko od toga da postoji bilo kakav bojkot.

Inače, današnja konferencija za novinare, održana nakon dugo vremena, sazvana je iz potpuno drugog razloga – tema konferencije bio je „Trifunovićev nemoralni verbalni primitivizam”.

Ovom temom danas su se bavili gotovo svi gradski i opštinski odbori SNS-a u Srbiji.

– Uvrede koje je Sergej Trifunović uputio novinarki Telegrafa i predsedniku Srbije su zabrinjavajuće i zastrašujuće. Pozivi opozicije na silovanje premijerke, napadi na udovicu Olivera Ivanovića, pretnje, uvrede i omalovažavanje novinarki, samo je još jedan dokaz koliko opozicija želi da zagadi i zatruje politički prostor Srbije. Šta od predvodnika takozvanih građanskih protesta možemo očekivati kada na ovakav način žele da preuzmu vlast, naglasila je Biljana Stošić Ilić.

Ona je naglasila da najoštrije osuđuje govor mržnje Sergeja Trifunovića i njemu sličnih.