Putevi Srbije raspisali su tendere za projektovanje brze saobraćajnice Kragujevac-Mrčajevi (takozvani Gružanski koridor). Vrednost tendera je 180 miliona dinara, odnosi se na projektovanje Gružanskog koridora, za koji je takođe urađen generalni projekat i prethodna studija opravdanosti, piše eKapija.

U projektnom zadatku navodi se da okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Kragujevac i Čačak, kao i opštine Knić, sa pripadajućim katastarskim opštinama na celom koridoru.

Trasa budućeg kotidora ići će od planirane Severene obilaznice grada Kragujevca, a usvojena varijanta koridora se pruža preko teritorije naselja Stanovo (grad Kragujevac), kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Dragobraća i Đuriselo, sve do Vučkovice u opštini Knić. Od Vučkovice dalje kroz teritoriju opštine Knić, prolazi kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Raškovići, Dragušica, Toponica, Kusovac, Radmilović, Pretoke i Bumbarevo Brdo do naselja Bare.

Na teritoriji Čačka, usvojena varijanta prolazi kroz naseljena mesta Voljavča, Bečanj, Mrčajevci i Katrga gde se priključuje na budući Moravski koridor.

Ovaj tender ističe 6. septembra.

Da podsetimo, brza saobraćajnica imaće četiri trake, po dve u svakom smeru, kao i razdelnu traku širine tri metra. (Vidi LINK)