Najznačajnija tačka koju će odbornici gradskog parlamenta razmatrati na sledećem zasedanju je Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2019. godinu.

Redovna sednica kragujevačkog parlamenta, 26. po redu, zakazana je u petak, 19. jula, od 9 sati.

- Planiranim rebalansom, budžet grada Kragujevca biće uvećan za blizu milijardu i 500 miliona dinara, kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Imajući u vidu da je grad Kragujevac tokom proteklih nedelja preduzimao aktivnosti kako bi očuvao i spasio od likvidacije Zastavinu ambulantu, u kojoj se leči oko 30 hiljada ljudi, Petrašinović kaže da je rebalansom predviđeno 120 miliona dinara za povezivanje staža i uplatu doprinosa svim zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Rebalans predviđa i sredstva za završetak sanacije osnovne škole u Maršiću, zatim kružni tok Mala Vaga, OTC  „Vodovod”, objekat „Pionir”, a biće uvećane pozicije i za komunalna održavanja.

Petrašinović je dodao da je rebalans budžeta zasnovan na realnim procenama prihoda i primanja grada Kragujevca do 31. maja 2019. godine, a okosnica prihoda do kraja budžetske godine, biće prodaja imovine investitorima koji grade nova fabrička postrojenja.

Na dnevnom redu 26. redovne sednice odbornici će, pored ostalog razmatrati i predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije „Dela gradskog centra”, a radi usaglašavanja sa Zakonom o korišćenju javnih dobara i Predlog odluke o naknadama za korišćenje puteva na teritoriji grada Kragujevca, kojom se predviđa plaćanje naknade za postavljanje instalacija na putnim pravcima.

Kako bi se jednom odlukom objedinila i utvrdila sva dodatna prava od zakonom utvrđenih koja pruža grad Kragujevac u oblasti finansijske podrške porodici, odbornici gradskog parlamenta razmatraće i Predlog odluke o proširenim i dodatnim pravima finansijske podrške porodici sa decom i merom za ostvarivanje demografske i populacione politike na teritoriji grada Kragujevca.