Prva od tri Ružičaste radionice, posvećene prevenciji raka dojke, biće održana u sredu, 9. oktobra, na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu sa početkom od 13 sati. Radionica će biti prvenstveno fokusirana na prevenciju raka dojke edukacijom žena o faktorima rizika za maligne bolesti i samopregledu dojki kao prvom koraku u zaštiti zdravlja savremene žene.

Pored stručnjaka iz Kliničkog centra Kragujevac, studentkinje će imati priliku da čuju i iskustva žena koje su uspešno savladale ovu opaku bolest, dobiju odgovore na brojna pitanja koja su ih mučila i nauče da izvrše pregled svojih dojki.

Cilj ove kampanje koju Adrija medija grupa sprovodi u saradnji sa kompanijom Avon jeste da se podigne svest mladim ženama o tome koliko su prevencija i rana dijagnostika važni u borbi protiv raka dojke.

Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzročnika prevremene smrti kod žena i u Srbiji i svetu. Otkriven u ranoj fazi, rak dojke može biti izlečiv u 90 odsto slučajeva.

Program Ružičaste radionice:

13.00-14.30 – „Važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke”

14.30-15.00 – Pink party

Na radionici će govoriti: dr Sunčica Dagović, onkolog, dr Sanja Milojević, radiolog, Marija Aćimović, žena koja je izlečila rak dojke, Nataša Bajat, urednica magazina Lena, Sonja Knežević, kompanija Avon