Sajam građevinarstva, keramike, vodoinstalacionog materijala i bele tehnike otvoren je svečano u četvrtak u Kragujevcu i trajaće do subote, 23. februara.

Tokom tri sajamska dana na Šumadija sajmu predstaviće se 32 građevinske firme koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom materijala i opreme sa sajamskim ponudama, investitori, preduzimači kao i osiguravajuće kuće i agencije koje se bave prometom nekretnina.

- Sajam građevinarstva je neophodan Kragujevcu i siguran sam da bi imao više izlagača da prostorom nije ograničen. U objektu koji sam pre više od decenije projektovao, u ovom trenutku događa se nešto o čemu sam onda maštao, a to je da u njemu dominantno izlažu domaći izlagači. U domenu nadležnosti pokrenućemo inicijative i razmišljanja o tome da ojačamo prostor kojim sajam raspolaže da bi ubuduće mogao da privuče veće izlagače iz zemlje i regiona, rekao je prilikom otvaranja Aleksandar Nenković, glavni urbanista grada Kragujevca.

Sajam građevinarstva, keramike, vodoinstalacionog materijala i bele tehnike partnerski organizuju Šumadija sajam, Građevinski klaster Šumadije i Pomoravlja i Inženjerska komora Srbije, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.