Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu je otkazan. Od srede, 11. marta, zabranjeni su svi javni skupovi u zatvorenim prostorima. (Vidi LINK)

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu, biće otvoren u četvrtak, 12. marta, u 12 sati, na Šumadija sajmu.

Na Sajmu će se predstaviti brojne škole, fakulteti, ali i privrednici i preduzetnici, kao i brojna udruženja. Nacionalna služba, brojni poslodavci i agencije koje se bave zapošljavanjem i posredovanjem u zapošljavanju predstaviće slobodna radna mesta, dok će svi zainteresovani kandidati moći na licu mesta da predaju svoje radne biografije.

Na Sajmu će učestvovati 45 poslodavaca iz Šumadijskog okruga, koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 400 novih radnika.

Najviše slobodnih poslova biće ponuđeno licima mašinskih i metalskih zanimanja, od trećeg do sedmog stepena stručne sprema (bravari, alatničari, zavarivači, metaloglodači, operateri na CNC mašinama, diplomirani mašinski inženjeri različitih smerova).

U ponudi su i radna mesta za ekonomiste, psihologe, šivače i krojače, konobare, magacionere, radnike u proizvodnji.

Nezaposlena lica imaće priliku da na dvodnevnom Sajmu predaju svoje radne biografije i konkurišu za radna mesta koje će ponuditi Forma ideale, Grah Automotive iz Batočine, Bekament iz Aranđelovca, Nikom, Adient Interiors, Wacker Neuson, Kuč kopmany , HTD Šumarice, Berteks tekstile, Trigano prikolice i drugi poslodavci.

Sajam će trajati do petka, 13. marta, a radno vreme sajmišta je od 10 do 18 sati. Ulaz i parking su besplatni.