Sajam privrednih vozila „Transtek 2019” biće održan od četvrtka do subote, 10. do 12. oktobra, na Šumadija sajmu u Kragujevcu, gde će biti predstavljeno više od 80 različitih modela vozila poznatih proizvođača.

Na sajmu će biti predstavljeni laka dostavna vozila, tegljači i kamioni poznatih brendova Mercedes-Benca, Folksvagena, Iveka, Fijata, Renoa, Isuzua, Fusoa, Volva, MAN-a, Skanije.

Program priključnih vozila predstaviće Šmic Kargobul, Švarcmiler, Kegel, Kasborer, Vielton, dok će program opreme predstaviti Termo King, Otani, Long Marč, CVS i drugi.

Na sajmu će, pored klasičnih rešenja i najpoznatijih brendova u oblasti transporta i programa dodatne opreme, biti predstavljene i inovacije u ovom sektoru, kao što su Lifting sistem koji omogućava dostavnim vozilima s klasičnim tovarnim sandukom i ceradom podizanje visine tovarnog prostora sa standardnih 2,3m na 2,6m.

Istovremeno, u oblasti opreme za nadogradnju teretnih vozila biće predstavljen „Space Master”, najnoviji model najpoznatijeg evropskog proizvođača „spavajućih“ kapsula Poni.

Organizator sajma je kompanija „Politek” iz Kragujevca, koja tu manifestaciju organizuje uz podršku Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga i Šumadija sajma.

Sajam će okupiti i predstavnike finansijskih organizacija, proizvođača opreme, referentnih institucija, a prateći program sajma sadrži prezentacije i panel diskusije za razmenu iskustava i sticanje novih saznanja o aktuelnim trendovima.