Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja raspisala je konkurs za izbor novog direktora. Zanimljivo je, međutim, da je konkurs raspisan u sred praznika, traje samo osam dana, okačen je samo na sajtu, a pri tom ga nema na naslovnoj strani.

Kako je navedeno na sajtu ove agencije, konkurs je raspisan 3. januara, a rok za podnošenja prijava je 8 dana, odnosno do petka, 11. januara. Konkurs je objavljen samo na sajtu ove agencije i tu u rubrici posao.

Na pitanje novinara portala Pressek zašto konkurs nije još negde objavljen, u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, dobili smo odgovor da je konkurs raspisan u skladu sa odlukama osnivača.

- U skladu sa skupštinskom odlukom o procedurama, koje su doneli osnivači Regionalne agencije, oglas je objavljen samo na našem sajtu. Nemamo obavezu da konkurse za posao objavljujemo bilo gde drugde, rekla nam je Nataša Đorđević, asistent direktora.

Ona je dodala da su to odluke osnivača.

Inače, osnivači Regionalne agencije Regionalna privredna komora Kragujevac, grad Kragujevac, opštine Aranđelovac, Batočina, Knić, Lapovo, Rača, Topola, Despotovac, Ćuprija, Rekovac, Svilajnac, Asocijacija privatnih preduzetnika „Šumadija“, Opšte udruženje preduzetnika „Sloga” i NVO „Baština i budućnost Aranđelovac 1859”.

Regionalna agencija ima ukupno četiri odeljenja, a to su odeljenje za administrativne i finansijske poslove, odeljenje za privredu, preduzetništvo, ruralni razvoj i ljudske resurse, odeljenje za lokalnu samoupravu, međuopštinsku i međunarodnu saradnju, kao i InDoc centar.

U agenciji trenutno ima 13 zaposlenih, među kojima su direktor, savetnik direktora i asistent direktora.