Predsednik udruženja Šumadijska regija Saša Milenić podneo je ostavku na sve funkcije u ovoj političkoj organizaciji.

On je ovu odluku doneo nakon Skupština udruženja, na kojoj se odlučivalo o izlasku Šumadijske regije na izbore. Naime, Saša Milenić i još nekoliko članova, smatrali su da je potrebno izaći na lokalne izbore, međutim, bili su u manjini.

Milenić je za portal Pressek istakao da je ostavka moralni čin preglasanog predsednika.

– Uveren sam da ne može, neko ko je preglasan, verodostojno da vodi neku političku organizaciju, rekao je Milenić.

On je dodao da se nada da će ova promena dodatno osnažiti i demokratizovati Šumadijsku regiju.

-  Što se mene lično tiče, ostajem član i Šumadijske regije i Pokreta slobodnih građana. Učestvovao sam u osnivanju obe organizacije, i verujem da je previše truda uloženo, da bi se tako lako digle ruke, naglasio je Milenić.

On je dodao je neophodno pružiti snažan politički otpor aktuelnom režimu, ali sa jasnom alternativom.

- Smatrao sam da je neophodno da gradimo pozitivnu alternativu ovom režimu, kroz institucije. Da pošaljemo građanima jasnu poruku za šta se borimo i kako, dodao je Milenić.

Šumadijska regija kao aktivna politička organizacija pojavila se u maju 2017. godine. Deo odbornika na čelu sa Sašom Milenićem, Bojanom Stojadinovićem, Zoran Palčićem i još nekim od najistaknutijih članova ZZŠ napustio je Veroljuba Stevanovića i reaktivirao udruženje „Šumadijska regija“, koje istovremeno počinje da deluje kao lokalni odbor Pokreta slobodnih građana.

U ovom moment u Skupšini grada Kragujevca imaju 3 predstavnika, a šef odborničke grupe je Bojan Stojadinović. Pored njega, u lokalnom parlementu su još i Saša Milenić i Mijoljub Stevanović Ljupče.