Klinički centar krenuće sa rekonstrukcijom, nakon trogodišnjih priprema, najavio je Predrag Sazdanović na gostovanju na RTS-u. U sklopu projekta rekonstrukcije KC, oko 43 miliona evra će biti građevinski deo.

- Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja instalira se nova angio-sala, koje ima tri na Blakanu, a treća će biti u Kragujevcu, za novi skener preko Ministarstva zdravlja biće tender u sredu, pojasnio je doktor Sazdanović.

On je rekao da projekat mora biti gotov do kraja ove godine.

- Ašov ćemo zabosti 2022. godine i do 2025, odnosno 2026. će biti kompletno rekonstruisan KC, rekao je Sazdanović i dodao da je reč o 30.000 novih kvadrata.

Da podsetimo, za rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac, kao i kliničkih centara u Novom Sadu i Nišu, te Kliničkog centra Srbije, država je od Evropske investicione banke u decembru 2006. godine dobila kredit. Sva 4 klinička centra prema tadašnjem planu trebalo je da budu završena do kraja 2011. godine.

Portal Pressek je sredinom novembra pisao o svim ministarskim obećanjima o rekonstrukciji Kliničkog centra u Kragujevcu. (Vidi LINK)