Policija u Kragujevcu, u odvojenim akcijama, uhapsila je F. B. (1997) i S. M. (1998) iz Kragujevca, zbog  postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija u Kragujevcu koje koristi F. B. pronašla 37,6 grama amfetamina spakovanog u kesice i vagicu za precizno merenje na kojoj su bili tragovi droge. 

U drugoj akciji, u iznajmljenom stanu u kom boravi S. M., pronađeno je oko 40,5 grama amfetamina, upakovanog u kesice, manja količina kokaina i novac u raznim valutama za koji se sumnja da potiče od prodaje droge. 

Takođe, policija je od S. M. oduzela i pištolj sa sedam metaka u okviru, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

F. B. i S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Takođe, policija je uhapsila još četiri osobe koje se sumnjiče da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

U pretresu njihovih stanova i drugih prostorija, na više lokacija u Kragujevcu, pronađeno je ukupno oko 35 grama marihuane i oko 22 grama bele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv četvorice osumnjičenih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.