Ove godine, najprestižniju nagradu, koju dodeljuje grad Kragujevac, dobiće 6. Kragujevčana.

U oblasti sporta nagradu će dobiti Srećko Otović koji je kontinuiranim radom i angažovanjem doprineo edukaciji, razvoju i popularizaciji sporta kod mladih. Među argumentima su izuzetno angažovanje i postignuti rezultati sa Sportskim klubom „Foka”, zatim, organizacija Međunarodnog košarkaškog turnira, saradnja sa KS Makedonije, Bugarske i timovima iz Kine.

U oblasti humanitranog karaktera Đurđevdansku nagradu dobila je Gorica Dimitrijević koja je, prema nastavnom planu i programu, putem skajpa davala časove teško oboleloj Teodori Vranješević tokom lečenja u Nemačkoj, čime je Teodora uspela da održi korak sa nastavom i drugovima iz razreda, ali i postigne uspeh sa svim peticima u školskoj 2017/2018. godini.

Dr Jelena Tijanić dobitnik je Đurđevdanske nagrade u oblasti novinarstva za televizijski serijal „Doživeti stotu” emitovan na RTK, u 2018. godini. Kao specijalista urgentne medicine svojim autorskim emisijama pristupala je zdravstvenim problemima na zanimljiv način i doprinela edukaciji i informisanosti gledalaca o prevenciji, lečenju bolesti, istinama i zabludama u medicini.

U oblasti umetnosti nagradu je dobio Mirko Demić za roman „Pustolovine bačkog opsenara“ čiji narativni postupak prevazilazi okvire jednostavne priče o pustolovu Dimitriju Vujiću. Ovim ostvarenjem postavio je nove standarde u književnom stvaralaštvu i obogatio kulturnu scenu.

Đurđevdansku nagradu u oblasti privatnog preduzetništva za izgradnju industrijskog kompleksa „Mind park – Milanović industry park”, u industrijskoj zoni Sobovica, odlukom odbornika Skupštine grada, dobio je Bratislav Milanović.

Godišnju nagradu grada Kragujevca u oblasti obrazovanja dobila je Katarina Veljković za postignute rezulate u nastavi, kao i za realizaciju niza projekata u oblasti obrazovanja u 2018. godini. Katarina je izabrana u Top 40 nastavnika na svetu, a dobitnik je i nagrade Udruženja Živojin Mišić.  U nastavnom procesu koristi platformu za elektronsko učenje, a uvela je i robote na časove programiranja.

Inače, nagrade će biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada Kragujevca, na Đurđevdan, 6. maja.