Predstavnici Sindikata Zastava oružje će u utorak (24. januara) razgovarati sa narodnim poslanicima iz poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Kako se navodi u saopštenju predstavnici sindikata će upoznali poslanike sa svim problemima koji potresaju Zastava oružje, državnu fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja i koja je imala i ima nemerljiv značaj za državu Srbiju.

Inače, radnici fabrike Zastava oružje danas su četvrti put održali jednosatni štrajk upozorenja kojim su iskazali neslaganje sa vođenjem politike prema fabrici Zastava oružje AD.

Da podsetimo, zahtev Štrajkačkog odbora i radnika fabrike je hitno postavljenje generalnog direktora, kao i smena članova Nadzornog odbora. Naime, Zastava oružje od 17. novembra nema generalnog direktora, a kako ističu u sindikatu Nadzorni odbor izbegava da imenuje novog.

Da je situacija u ovom gigantu namenske industrije ozbiljna, najbolje govori činjenica da fabrika duguje skoro 21 milijardu dinara, od kojih 4,5 milijardi preko vrednosti kapitala.