Sindikat Zastavine ambulante, podneo je krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, protiv odgovornih lica za propuste učinjene prethodnih godina. Oni kažu veruju u provosudni sistem, te smatraju da će se pronaći odgovorni.

Da podsetimo, Agencija za privredne registre pokrenule je prinudnu likvidaciju nad Zavodom za zaštitu radnika Zastava. Ovim postupkom su ugrožena radna mesta oko 180 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i kvalitet lečenja desetina hiljada radnika i penzionera.

Grad Kragujevac je jedini vlasnik ove zdravstvene ustanove, koja je ranije bila u vlasništvu grupe „Zastava vozila”.

Sindikati su se danas obratili zaposlenima obučeni u crnini.

- Mi smo naš posao obavljali odgovorno, a pitamo šta su direktori radili. U više navrata smo od direktora i članice gradskog veća čuli da smo na putu bez povratka. Pitamo ko je kriv što naše porodice sutra neće imati egzistenciju, zašto 35.000 Kragujevčana sutra neće imati gde da se leči. Javno pitamo ko to hoće da nas zatvori, istakli su predstavnici sindikata.

Zaposleni u Zastavinoj ambulanti su zatečeni. Za sada rade normalno, a pacijenti ne trpe.

Kažu da ne veruju obećanjima, i da se sećaju kako su „prošli” zaposleni u službi za stomatologiju u Zavodu za zaštitu radnika Zastava. Tada je bilo obećano da će svi zaposleni preći na nova radna mesta, ali za neke posla nije bilo.

Predstavnici sindikata najavili su da će u ponedeljak, 17. juna, ispred Zavoda započeti sa potpisivanjem peticije.