Od sledeće nedelje u Osnovnoj školi „Živadinka Divac” u Kragujevcu startuje škola sporta SPD „Radnički”, a treninzi će se odvijati ponedeljkom, sredom i petkom u fiskulturnoj sali škole.

Učenici su bili u prilici da se, za početak, informišu o školama košarke i odbojke. U ulozi promotera našli su se mladi sportisti Radničkog, košarkaš Nikola Veljović i odbojkaš Ognjen Vidović, koji su na kraju druženja mališanima podelili prigodne poklone.

Škola sporta SPD „Radnički” trenutno broji oko 600 dece različitog uzrasta, a cilj je da se ovakvim akcijama ona dodatno omasovi i da iz tog kvantiteta na kraju ispliva kvalitet.

Detaljnije informacije o terminima đaci će dobiti od svojih profesora, a predviđeno je da prvi mesec bude besplatan za sve polaznike.

- Verujemo da će naša škola sporta masovno privući decu i pružiti im priliku da steknu nova poznanstva i prijateljstva. Istovremeno, to nama pruža mogućnost da proširimo postojeću bazu mladih sportista iz koje će, nadamo se, proizići neki novi sportski asovi, koji će dostojno reprezentovati naš grad i klub, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva „Radnički”.

I u narednom periodu predviđeno je još sličnih akcija i u drugim kragujevačkim školama, tokom kojih će biti afirmisani i ostali sportovi koje obuhvata ova škola sporta.