Fudbalski klub „Sloga” iz Desimirovca, koji je skoro 5 godina bio prinuđen da trenira i igra utakmice samo u gostima, konačno je dobio fudbalski teren u svom selu. Naime, grad Kragujevac obezbedio je parcelu površine 80 ari.

Da podsetimo, krajem 2014. godine teren „Sloge” je usred sezone preoran.

FK „Sloga” sa tradicijom dugom 85 godina, 1946. godine dobio je na korišćenje parcelu u Desimirovcu oduzetu Agrarnom reformom. Posle skoro sedam decenija, sudskom presudom parcela je vraćena vlasniku 2012. godine, koji je dve godine kasnije, fudbalskom terenu promenio namenu.

Prema rečima predsednika FK „Sloge“ Milorada Markovića, samo zahvaljujući velikom entuzijazmu klub je opstao u proteklih pet godina, prenosi zvanični sajt grada Kragujevca.

Od tada fudbaleri „Sloge” trenirali su u Grbicama, na stadionu Arsenala, Resnika i Cerovca. Klub trenutno igra u Prvoj gradskoj ligi, a sada realno može da planira i ulazak u viši rang takmičenja. Trenutno ima dve selekcije: kadete i prvi tim.

Ovom klubu, kako kaže Marković, gravitiraju i deca iz okolnih sela Cerovca, Jarušica i Opornice koja u Desimirovcu pohađaju osnovnu školu, kao i đaci iz izdvojenih odeljenja te škole u Lužnicama, Resniku, Milanovcu i Pajazitovu. U prilog tome i podatak da Desimirovac ima 2.500 žitelja, tako da je fudbal jedan od osnovnih vidova sportske aktivnosti i rekreacije na tom području.