Zbog niza afera i skandala koji potresaju gradsku upravu u Kragujevcu, Nikola Dašić gradonačelnik Kragujevca mora da podnese ostavku, smatraju u kragujevačkom odboru Srpskog pokreta obnove.

- Naš posao je i da ukažemo na najodgovornijeg, a to je u ovom slučaju gradonačelnik, koji je „kadrove” koji su učestvovali ili su optuženi za ozbiljna dela poput falsifikovanja dokumentacije, lažnog predstavljanja, hapšenja, pokušaja iznude, seksualnog napastvovanja i koji svakodnevno proizvode indirektnu ali i direktnu štetu građanima, lošim upravljanjem finansijama grada, nemarom i neznanjem, postavio na ta mesta.Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić snosi odgovornost za loš izbor kadrova i vreme je da ode. Ostavka je najmanje što od njega očekujemo, ističu u SPO.

Neki od učesnika brojnih afera imali su dovoljno senzibiliteta da razumeju situaciju u kojoj su se našli i dostojanstveno se povuku, ali njihovi potezu nisu dovoljni da aboliraju odgovornost najodgovornijeg, čoveka koji je izabrao tim.

- Greške su moguće, potkradu se i najboljima, pogreši čovek jednom, pogreši i dva puta, ali se ovaj nesrećni niz ne može nazvati greškom, niti slučajnošću i ko zna šta još čeka da iskoči iz Pandorine kutije afera sa dnom koje se ne nazire, naglašavaju iz ove stranke.