Projekat za rekonstrukciju krova sportske dvorane “Jezero” urađen je još 2012. godine, ali je tek prošle godine, u prvoj fazi urađen centralni deo krova, površine 2.000 kvadrarta. U ovom momentu uređuje se novih 2.200 kvadrata, odnosno deo krova iznad istočne i zapadne tribine.

Prvu fazu radova finansirala je lokalna samouprava sa gotovo 3,8 miliona dinara, dok radovi koji se izvode u drugoj fazi koštaju 4,7 miliona dinara i finasiraju se iz budžeta Minisarstva omladine i sporta.

U SPD “Radnički" kažu da bi radovi trebalo da budu okončani najkasnije do kraja ove godine.

- Od velikog je značaja da krov na jednom ovakvom sportskom objektu, nakon 40 godina bude rekonstruisan. Ovo sve radimo kako bi sportistima omogućili što bolje uslove za treniranje i odigravanje utakmica, ali i zbog publike koja će doći da ih bodri. Sportisti nam zahvalnost pokazuju dobrim rezultatima, a u prilog tome ide i činjenica da su uglavnom prvi u svojim takmičenjima. Sa druge strane, publika se odužuje tako što u sve većem broju posećuje utakmice”, istakao je Goran Marković, pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD Radnički.

Nedavno su u SBB hala Jezero, zamenjeni tuševe u svlačionicama, a za šta je utrošeno 493 hiljade dinara od sredstava koje obezbeđuje sponzor hale.

U planu je nabavka nove sportske opreme, odnosno koševa, golova, mreža, takođe od novca obezbeđenog kroz sponzorstvo.
Urađen je i projekat rekonstrukcije rasvete u SBB hala “Jezero”, ali za to, kažu u SPD "Radnički" nedostaju finansiijska sredstava, u iznosu od sedam miliona dinara. Uprava Društva očekuje da će ta sredstva uspeti da obezbedi tokom sledeće godine, te da će započeti i ove radove.