Osnovna škola „Radoje Domanović” u Kragujevcu, uskoro će dobiti novo ruho, koje podrazumeva manje troškove grejanje. Ovaj projekat obuhvata zamenu stolarije, postavljanje izolacije, zamenu postojećih fluo svetiljki LED sijalicama i ugradnju termostatskih ventila i cirkulacione pumpe sa promenjivim brojem obrtaja na sistemu daljinskog grejanja.

Ove radove finansiraće Ministarstvu rudarstva i energetike. Naime, grad Kragujevac je jedna od 15 lokalnih samouprava, koja je sredstva u vrednosti od maksimalnih 20 miliona dinara, obezbedila na konkursu koji je raspisan krajem prošle godine.

Osnovna škola „Radoje Domanović” jedna je od najstarijih škola u Kragujevcu, nalazi se u samom centru grada. Stari deo škole je izgrađen 1928. godine i njemu se nalazila ženska gimnazija. Novi deo škole je dograđen 1970. godine i od tada stolarija nije obnavljana. Škola ima skoro 1000 učenika i zaposlenih.

Ovo je treći projekat za koji je grad Kragujevac dobio sredstva iz Budžetskog fonda za energetsku efikasnost Ministartsva rudarstva i energetike za poslednje 4 godine.