Ispred zgrade JKP Šumadija u Industrijskoj ulici, kako bi se olakšala dezinfekcija zatvorenih prostora, postavljena je cisterna sa rastvorom natrijum hipohlorita.

To je prva lokacija u nizu na kojoj će biti dostupno ovo dezinfekciono sredstvo besplatno za profesionalne upravnike, druge upravnike zgrada i sve građane.

Kontejneri natrijum hipohlorita biće postavljeni na deset lokacija u gradu i to: kod Krsta, kod Hale Jezero, ispred MZ Stanovo, pijace Bagremar, na Aerodromu će biti postavljeni na dve lokacije – kod pijace i na uglu ulica Grada Karare i Atinske, u Erdogliji kod Tržnice, na Bubnju na uglu ulica Svetozara Markovića i Zmaj Jovine (preko puta Uzora), kod pijace u Bresnici i na Trgu Mala Vaga.

Dezinfekciono sredstvo za sve građane obezbedila je kompanija „Milanović tretman voda”, deo MIND grupe.

- Kanisteri će svakodnevno biti dopunjavani i uvek dostupni građanima i upravnicima jer je u ovom momentu od izuzetnog značaja održavanje higijene i dezinfekcija stambenih objekata, rekao je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija.

U cilju sprečavanja širenja epidemije COVID – 19 u Kragujevcu je prvi krug dezinfekcije stambenih zgrada u saradnji sa registrovanim upravnicima sproveo Institut za javno zdravlje Kragujevac, a od danas dezinfekciono sredstvo za zatvorene prostore dostupno je svima i u skladu sa propisanim merama upravnici i stanari mogu da održavaju hodnike i stepeništa zgrada.