Srpska narodna partija Kragujevac koja na predstojećim lokalnim izborima nastupa u koalicija sa srpsko-ruskom partijom „Vukovi”, u ponedeljak uveče, Gradskoj izbornoj komisiji predala je listu sa 29 odborničkih kandidata.

Kandidat za gradonačelnika i nosilac zajedničke izborne liste koja nosi naziv „Sad ili nikad – Kragujevac bira” (Srpska narodna partija, Srpska desnica, Udruženje boraca „Šumadija“) je Ana Popović, predsednica Gradskog odbora SNP Kragujevac.

- Zadovoljstvo mi je što sam na čelu jedne mlade nacionalne priče. Naši ciljevi su ostali isti – porodica na prvom mestu i zalaganje za otvorenu saradnju sa Ruskom Federacijom, što je na lokalnom nivou itekako moguće, jer postoji ogroman potencijal, poručila je Ana Popović.

Prema njenim rečima, trudiće se da rešavaju realne i svakodnevne probleme Kragujevčana, a da je porodica na prvom mestu, jer je ona stub društva.

- Zdrava porodica znači zdrava lokalna sredina i zdravo društvo a što se mene lično tiče mame su na prvom mestu, kazala je Ana Popović, posle predaje liste GIK Kragujevac.

Inače, ovu koaliciju svojim potpisima je podržao 871 građanin.