Kada će radovi u kragujevačkom vrtiću „Bambi” biti gotovi niko ne zna, iako je rok za završetak rekonstrukcije objekta i centralne kuhinje istekao još 16. februara.

 - Taj rok je kasnije pomeran još nekoliko puta, a evo svedoci smo da ni do danas nema niti najava da bi ovaj objekat uskoro mogao biti otvoren, rekao je Dalibor Jekić, predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Prema njegovim rečima, ovo je još jedan od pokazatelja kako gradska vlast radi, da je neozbiljna i neodgovorna da bilo koji objekat završi u predviđenim rokovima.

Jekić je podsetimo da su deca koja su išli u ovaj vrtić danas „podstanari֨ po drugim obdaništima, deca predškolskog uzrasta su smeštena u osnovnoj školi „Svetozar Marković”.

- Više puta su se roditelji i rukovodstvo ustanove „Nada Naumović“ obraćali nadležnom ministarstvu Privrede, preko kojeg se realizuje rekonstrukcija vrtića, i gradu Kragujevcu, ali nikakav odgovor nisu dobili, dodao je Jekić.

U Stranci slobode i pravde pitaju ko je odgovoran što objekat ni u decembru mesecu nije u funkciji? Takođe, zbog čega ovaj objekat nije završen u definisanim rokovima koji su stajali u tenderu, te da li će izvođač radova snositi odgovornost za „probijanje“ rokova?

- Da li je interes izvođača radova viši od 130 mališana ove ustanove, pita Dalibor Jekić.

Inače, portal Pressek ranije je pisao da se rekonstrukcija vrtića finansira delimično sredstvima koje su grad Kragujevac i opštine Rača, Knić i Batočina dobile na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji je raspisao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Četiri opštine od države su lane dobile 62,6 miliona dinara, uz obavezu da 55,6 miliona obezbede iz svog budžeta.

Izvođači radova su „Sloga Construction” doo iz Kragujevca, kao i „Standard Invest Group” doo i „Almaks” doo iz Beograda.