Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde podseća predsednika Srbije Aleksandra Vučića na brojna obećanja data građanima Kragujevca godinama unazad koja nisu ispunjena, a koja su predstavljala razvojnu šansu za naš grad.

Naime, u ovoj stranci podsećaju da je pre nekoliko dana predsednik Vučić rekao je da je „Kragujevac grad u koji je dosta ulagano, ali da se to ne vidi”, a nakon toga izrekao niz obećanja koja, naravno, niko ko prati odnos centralne vlasti prema Kragujevcu ne uzima za ozbiljno.

- Sa predsednikom se moramo složiti u zaključku da se ulaganja u grad ne vide, ali razlog za to nije taj što građanima treba dobar oftalmolog, već zato što pomenutih ulaganja gotovo da nije ni bilo.

U ovoj stranci osvrnuli su se na brojna obećanja data građanima Kragujevca koja nisu ispunjena: od glavne autobuske stanice, železničke stanice, izostanka investicija u kragujevački Klinički centar, Centra za matične ćelije koji je počeo da se gradi krajem 2015. godine, a danas je poluzavršena ruina na obodu grada.

- To ne smeta lokalnom SNS-u, da u okviru predizborne kampanje bez trunke srama promoviše ovo gradilište kao svoje postignuće, kažu u SSP.

Dodaju da nisu urađene obilaznice oko grada, a usled opterećenosti tranzitnim saobraćajem gradske saobraćajnice su u katastrofalnom stanju.

- Još uvek, a najavljivano je u poslednjih 5 godina više puta, nije završen magistralni put prvog reda do Koridora 10. Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji, i kao privredni centar, se suočava sa činjenicom da ga svi bitni putevi, što drumski što železnički, zaobilaze i time ozbiljno ugrožavaju dalji razvoj, a što direktno ima uticaj na otvaranje novih radnih mesta, podsećaju u ovoj stranci.  

U ovoj stranci ističu i da je u prethodnom periodu ozbiljno narušen ugled grada, jer je nemarnošću lokalnih lidera dozvoljeno da regionalni centri EPS-a, Telekoma i Centrala Nacionalne službe za zapošljavanje budu izmešteni iz našeg grada.

- Primetna je i nezainteresovanost države za rad FCA Srbija i proizvodnju novog modela auta u Kragujevcu, čime bi se omogućilo velikom broju zaposlenih u ovoj firmi da imaju sigurne poslove.

Takođe podsećaju da predsednika Vučića Kragujevčani nisu videli ni na obeležavaju nijednog bitnog datuma za naš grad, što dovoljno govori o odnosu njega i njegove  stranke prema Kragujevcu.

- Pozdravljamo nameru predsednika da se pitanje kanalizacije u našem gradu reši na svrsishodan način. Ipak, smatramo da  na pragu treće decenije dvadeset prvog veka pitanje kanalizacije u gradu četvrtom po veličini u zemlji nije prioritet, već nešto što se podrazumeva i usput rešava. Ono što ovom gradu treba su nova radna mesta, a uslovi za otvaranje istih, stvorili bi se i rešavanjem pitanja koja smo prethodno naveli, navode u SSP.

Zaključuju da pričom o nevidljivim ulaganjima predsednik Vučuć vređa inteligenciju svakog iole informisanog građanina grada Kragujevca.