Svesna je vlast koliko Kragujevčani vole fudbal. U duhu predizbornih ubiranja glasova obećali su stadion koji će biti završen do 2021. godine.

- Najpre ga je Marko Blagojević najavio pre dve godine ispred Vlade republike Srbije. Zatim su pre izbora prošle godine gradonačelnik i ministar za sport predstavili pompezno stadion od 40 miliona evra, po svetskim standardima, podsećaju u kragujevačkom odboru Stranke slobode i pravde.

U ovoj stranci dodaju da novi stadion ima futurističku dimenziju na fotografijama i maketama, u mašti.

- U realnosti nema ni toalet za gledaoce, parking za navijače, uređene kapije, prilaz ulazima u stadion je otužan, biletarnica za prodaju ulaznica je nepostojeća, stolice su dotrajale, većinom polomljene, skromni ostatak istih je izbledeo. Novinarska loža gotovo da ne postoji, svečana loža je ista kao i kad je stadion izgrađen (sredinom prošlog veka). Stadion je neosvetljen. Objekat liči na nižerazredni seoski stadion. Svedoci smo jedne teške obmane građana, ističu u kragujevačkom SSP-u.

Za par meseci počinje takmičenje u Superligi, a nema osnovnih uslova za održavanje utakmica. Komisija FSS pre par dana je to konačno i potvrdila. Nebriga i nemar gradske vlasti su dovele do ove situacije. Dozvolili su da stadion potpuno propadne.

- Ovo je hram sporta za sve Kragujevčane, iznedrio je brojne reprezentativce. Skoro sedam decenija je poprište mnogih važnih sportskih događaja. Nosi ime po našem sugrađaninu Danilu Stojanoviću - čika Dači, koji je 1903. godine doneo prvu loptu, osnovao prvi fudbalski klub u Srbiji - u našem gradu. Igrane su brojne utakmice. Posebno bih izdvojio međunarodnu utakmicu na kojoj je igrao svetski prvak brazilski Santos protiv Radničkog, davne 1969. godine. U timu je bio najbolji fudbaler svih vremena, čuveni Pele, objašnjava Marko Simović, član gradskog odbora SSP u Kragujevcu.

On je dodao da odgovornim ponašanjem, voljom i strategijom u kratkom roku i uz minimalna ulaganja Kragujevac može imati optimalan stadion.

Ispred Stranke slobode i pravde, Simović je čestitao fudablerima Radničkog na izvojevanom ulasku u Superligu Srbije.

Da podsetimo, tokom izborne kampanje nekoliko ministara iskoristilo je priliku da „skokne“ do Kragujevca i tom prilikom najavili su i obećali velike projekte. Ministar Vanja Udovičić je najavio novi moderan stadion, kapaciteta 19.690 mesta. (Vidi LINK)