Predlog odluke o izmeni Odluke o budžetu grada Kragujevca, za 2020. godinu, tehnički je dobro urađen, ali je sa aspekta ostvarenja nerealan, smatraju u Stranci slobode i pravde Kragujevac.

- U odluci su definisani prihodi i primanja u visini od 8.265.000.000 dinara i rashodi i izdaci u visini od 8.265.000.000 dinara. Imajući u vidu realizaciju budžeta za 2019. godinu sa potpunom sigurnošću, mi iz Stranke slobode i pravde, tvrdimo da su prihodi i primanja nerealno iskazani i da će realizacija biti za skoro milijardu manja, kažu u SSP-u.

Podesećaju da je i usvojen budžet za 2020. godinu bio nerealan i u funkciji predizborne kampanje, a imao je za cilj da pokaže lažnu sliku u gradskoj kasi. Podsetićaju i da grad po osnovu kredita duguje blizu 3 milijarde dinara i da će uskoro povući tranšu u visini od 840 miliona dinara. Kada se na to doda dug prema Energetici i EPS-u dolazi se do duga od oko 6 milijardi. Iz ovoga u SSP-u zaključuju da je grad Kragujevac veoma zadužen.

- Rebalans budžeta je samo potvrda izuzetno loše investicione aktivnosti. Možemo slobodno reći da građani Kragujevca ne mogu u narednoj godini da očekuju ništa osim tavorenja i daljeg propadanja grada. Svedoci smo da se ulice rade bez ivičnjaka i kanalizacije, odnosno da budemo precizni, bez projekta, a naravno u cilju nedavne predizborne kampanje. To će imati za posledicu brzo propadanje tih ulica, a na nekima smo samo posle par dana videli da je se asfalt podigao, dodaju u SSP.

Takođe, u SSP postavljaju i pitanje šta se uradilo sa odmaralištem na Kopaoniku i kada će se planirati sredstva za njegovu rekonstrukciju.  

- Prema našim informacijama ništa osim stolarije nije popravljeno, a taj objekat predstavlja potencijalni izvor prihoda za grad. Za njegovu revitalizaciju, je potrebno da se uloži oko 90 miliona dinara, kako bi se njegovi kapaciteti iskoristili u potpunosti, a naša deca dobila uslove dostojne vremenu u kojem živimo. Umesto investicije u odmaralište vi sipate ogroman novac za subvencije, kažu u kragujevačkom odboru SSP-a.

Takođe pitaju i šta je sa autobuskom stanicom.

- Od 2015. godine građanima obećavate izgradnju iste, a danas je 2020. godina. Upozoravamo vas kao i vaše prethdonike, a stranačke kolege, da odustanete od te lokacije i objekat gradite na gradskoj lokaciji i tako uštedite novac građana Kragujevca i ubrzate rešavanje ovog ozbiljnog problema, objašnjavaju u SSP.

U ovoj stranci „odajemu priznanje” aktuelnoj gradskoj vlasti i za rekonstrukciju vrtića „Bambi“, i izražavaju žaljenje zbog mališana, koji su se nadali da će iz svog omiljneg vrtića otići u školu, a ta želja im se nije ostvarila, jer rekonstrukcija vrtića traje blizu 800 dana.