Gradska tržnica u Kragujevcu predstavlja deo ambijentalne celine koja će izgradnjom nadstrešnice sa mlečnim paviljonom biti trajno narušena jer je stilski potpuno neadekvatna za tu celinu, smatraju u Stranci slobode i pravde u Kragujevac.

U ovoj stranci kažu da je započela sramna rekonstrukcija jednog od najreprezantativnijih objekata prestonog Kragujevca čime će on biti pretvoren u zgradu potpunog kiča i apsurda, i to po ceni od neverovatnih 293 miliona dinara (2,5 miliona evra).

- Gotovo čitav jedan vek zgrada Gradskih tržnica u Kragujevcu odolevala je svim prirodnim, ekonomskim i društevnim nedaćama. Preživela je II svetski rat, velike ekonomske krize, zemljotrese i poplave, ali po svemu sudeći, neće odoleti vlasti Srpske napredne stranke, kažu u Stranci slobode i pravde Kragujevac.

Kao centralni objekat u Miloševom vencu, logično bi bilo da zgrada Tržnica dobije drugu namenu, da bude rekonstruisana i takva zaštićena od propadanja, ali kako se u ovom trenutku čini, ovaj objekat od velikog istorijskog značaja ostaće trajno u neprimerenoj funkciji. Ono što se nameče kao pitanje je da li je celokupna predizborna aktivnost oko rekonstrukcije zgrade Gradskih tržnica zapravo kompenzacija za nemoć gradske vlasti da ostvari primerenu rekonstrukciju i adaptaciju koja se nije pomerila sa mrtve tačke svih ovih godina.

Stranka slobode i pravde, postavila je pitanje gradskom većniku za investicije i upravljanje projektima Minji Obradović „zbog čega rekonstrukcija Kneževog arsenala nije mrdnula sa mrtve tačke”.

- Danas je taj jedinstveni vojno industrijski i arhitektonski kompleks potuno devastiran, a za naš grad on predstavlja pravo blago od koga bi svako napravio atrakciju, a sa kojim se, nažalost, nedomaćinski upravlja, podsećaju u ovoj stranci.

Iz Stranke slobode i pravde poručili su gradonačelniku, većnicima i ostali funkcionerima, da odustanu od predizborne politike apsurdne gradnje, i da ne uništavaju autentičnost izgleda strogog gradskog jezgra, odnosno Miloševog venca, kao jednog od najznačajnih  istorijskih spomenika Srbije  koji  svedoči obnavljanju  srpske državnosti.

Navode u da je pre rekonstrukcije Tržnice trebalo rekonstruisati Ulicu Crvenog barjaka, jer je to jedina ulica u centru grada koja nema kišnu kanalizaciju i nalazi se u očajnom stanju, a da objekat gradskih tržnica treba staviti u funkciju kulture.

Takođe poručuju i da se odustane od gradnje podzemne garaže od 53 parking mesta, jer Kragujevac nije grad od 20 već od 180.000 stanovnika. Napominju da bi bilo jeftinije da se na lokaciji ispred Zastavinog solitera podigne etažna garaža.