Stranka slobode i pravde u Kragujevcu poziva sugrađane da im se jave i ukažu na probleme koji ih muče, a koji su u nadležnosti lokalne samouprave, kako bi iste zajedno rešavali. U ovoj stranci kažu da je sada očigledno da gradska vlast reaguje na probleme samo onda kada im članovi ove stranke na to ukažu.

- Nakon što su Mladi Stranke slobode i pravde Kragujevac ukazali na problem da radovi na vrtiću „Bambi” umesto 180 traju 700 dana i još uvek nisu završeni, gradska vlast je brže bolje reagovala i dovela novog izvođača radova uz obećanje da će vrtić biti završen u roku od 90 radnih dana. Nakon što je inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu u nedelju 15. novembra zatražio reakciju nadležnih povodom situacije da se potencijalni kovid bolesnici pod temperaturom po pet i više sati smrzavaju ispred kovid ambulante, u ponedeljak su građani najpre dobili obećanje da će ispred kovid ambulante biti postavljene gasne lampe, a već u utorak je Zavod za medicinu rada poznatiji kao Zastavina ambulanta proglašen za drugu kovid ambulantu u gradu, ističu u ovoj stranci

U SSP Kragujevac, kažu da ih raduje što je tako, ali smatraju da vlast ne treba da bude reaktivna, već vizionarska, da treba da predvidi potrebe građana pre nego što oni zavape nad brojnim problemima.

- Članovi Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu primetili su da i sve  nepravilnosti u funkcionisanju grada, koje se tiču redovnog snabdevanja vodom, pokvarenih svetiljki u gradu, rupa na putevima, nepokošene trave itd. dobijaju promptnu reakciju nadležnih čim ih oni pomenu na stranačkom, pa čak i na svojim privatnim profilima na društvenim mrežama, ističe u saopštenju SSP.

U ovoj stranci pozivaju Kragujevčane da im pišu na mail sspkragujevac@gmail.com.