Tehnička dokumentacija za gradnja jeftinih stanova za pripadnike vojske i policije na Deninim brdu, trebalo je da bude završena do kraja januara. U isto vreme trebalo je i da bude raspisan tender za izbor izvođača. Međutim, rok koji je Ministarstvo građevinarstva sebi dalo očigledno je probijen.

Ipak, u gradskoj upravi Kragujevca kažu da će grad spremno dočekati početak izgradnje na Deninom brdu.  

Glavni gradski urbanista Aleksandar Nenković, za portal Pressek je istakao da je sve obaveze grad Kragujevac završio na vreme, a da se sada samo čeka odluka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

A kada će sva dokumentacija i projekat biti gotovi zavisi samo od Ministarstva.

–  Svakako da će biti potrebno urediti kompletnu infrastrukturu u tom delu grada, ali dok ne budemo videli projekat, pre toga se ništa ne može uraditi. Potrebno je izgraditi pristupne puteve, obezbediti struju, vodu i kanalizaciju, kao i sistem grajanja. Obavljeni su razgovori sa Srbija gasom i kragujevačkom Energetikom, i oni se spremni da reaguju, ali bez projekta, primera radi, ne znamo koji će biti sistem grejanja. Najvažnije je da je sve spremno, ističe Nenković.

Prema njegovim rečima, izgradnja infrastrukture će početi istovremeo sa građevinskim radovima. U prvoj fazi planirani su makadamski putevi, da bi se na kraju, tek kada građevinske mašine završe, sve dovelo u krajnji izgled.

Nenković je istakao da je izgradnja ovih stanova značajna za grad, te da je lokalna samoprava spremna da partnerski uđe u taj projekat.

Da podsetimo, gradsko veće i Skupština grada Kragujevca su još u decembru 2017. godine odlučili da će stanovi za pripadnike policije, vojske i Bezbednosne-informativne agencije (BIA), po povoljnim cenama biti izgrađeni u naselju Denino brdo na potezu između ulica Božidara Maslarića i Belodrimske.

Grad je za gradnju ustupio zemljište površine 20 hektara, na kojoj može da se izgradi do 2.000 stanova. Prema ranijim najavama u prvoj fazi biće napravljene dve lamele sa 200 do 300 stanova.

Na sednici skupštine grada održanoj 20. decembra prošle godine donet je i Predlog odluke o obezbeđenju parking mesta na javnim površinama u blizini stambenog kompleksa za izgradnju stambenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Denino brdo u Kragujevcu.