Na ideju na se kragujevački hipodrom Stanovljansko polje pretvori u stambene komlekse i zabavni park, konačno je stavljena tačka, saznaje portal Pressek.

Naime, gradsko veće utvrdilo je predlog odluke Plana detaljne regulacije Specijalizovani sportski centar „Hipodrom” i uputilo odbornicima na razmatranje i odlučivanje.

- Cilj izrade plana je uređenje i izgradnja savremenog specijalizovanog sportskog objekta za konjički sport, koji pored sportsko rekreativne ima i edukativnu, ekološku i turističku svrhu i čini ga dostupnim za razne aktivnosti tokom cele godine, kaže za Pressek, glavni gradski urbanista Aleksandar Nenković.

On je naglasio da u ovom trenutku nema zainteresovanih investitora, ali da je sve pripremljeno za buduće ulagače.

Na ovaj način, predloženim urbanističkim rešenjima prostor hipodroma je zaštićen, a budući investitori moraće da poštuju rešanja, u kojima nema stambenih objekata. 

Predložena rešenja treba da rezultiraju povećanjem atraktivnosti prostora, ali i da  omoguće takmičenja na državnom, pa i međunarodnom nivou.

Inače, hipodrom je pravljen u vreme Kraljevine Jugoslavije, po uzoru na engleske i važio je za jedan od najboljih na Balkanu.