Veroljub Stevanović učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima u Kragujevcu kao prvi čovek koalicije koja će nositi naziv „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu” – Zdrava Srbija (Zajedno za Šumadiju), SPO, Bolja Srbija.

Kako je Stevanović istakao još uvek se ne zna ko će se sve pridružiti koaliciji koju predvodi, pošto se svakodnevno javljaju zainteresovane grupe građana, ali i neke političke stranke.

- Vreme je da vratimo Kragujevac gde pripada. Aktuelna vlast je ovaj grad pretvorila u palanku, rekao je Stevanović, na današnjoj konferenciji za novinara, na kojoj je najavljena druga faze kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Stevanović je najavio da će obići svaku mesnu zajednicu i naselje u Kragujevcu, kako bi se građani upoznali sa planom i projektima koji će biti realizovani, ukoliko pobedi na izborima.

Njegov koalicioni partner Milan Urošević (SPO), najavio je 100 projekata vrednih 100 miliona evra.

- Među prvim odlukama koju ćemo doneti kada dođemo na vlast je raspisavanje konkursa za sufinasiranje medija, kako bi osnažili medije, ali i dobili kontrolora koji će objektivno izveštavati da li ispunjavamo predizborna obećanja, rekao je Milan Urošević.

Među velikim projektima, najavljena je izgradnja Severne obilaznice, rekonstrukcija stadiona Čika Dača, ali i izgradnja nove sportske dvorane. Nešto do toga će biti finansirano sredstvima iz republičkog budžeta, a manji projekti iz gradskog budžeta.

Oni su najavili i da će pokušati da rasformiraju JKP Šumadiju, te ponovo vrate sva javna preduzeća da obavljaju poslove za koje su i osnovani.

Inače, Veroljub Stevanović je potvrdio da na republičke izbore neće izaći sa Šapićem, ali da će se truditi da okupi koaliciju, u kojoj će biti sposobni ljude iz cele Srbije, koji su proteklih godina dobra radili svoj posao.  

Da podsetimo, ranije je Verko Stevanović najavio da će na republičke izbore izaći u koaliciji sa Šapićevim blokom (Vidi LINK). 

Potom je najavljeno da je pokret „Zajedno za Šumadiju” kolektivno pristupio Stamatovićevoj Zdravoj Srbiji. (Vidi LINK)