U Kragujevcu se za kupovinu jeftinih stanove za pripadnike vojske i policije, u prvom krugu prijavilo 139 lica, koja nemaju trajno rešeno stambeno pitanje, navodi se na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Rezervisano je 115 stanova, a najveće intersovanje, kako kažu u SPV Lepenica Kragujevac, vlada za dvoiposobne, trosobne i troiposobne stanove u višeporodičnim stambenim objektima koji se grade na Deninom brdu.

U toku je potpisivanje predugovora sa 76 kupaca – pripadnika policije i vojske.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu počela je u aprilu prošle godine. U prvoj fazi biće izgrađeno 216 stanova, odnosno dve zgrade sa po 108 stanova. Cena po kvadratnom metru je 430 evra bez PDV–a.

Inače, završetak radova na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, očekuje se u oktobru ove godine.  Na ovoj lokaciji biće izgrađeno ukupno 972 stana.

Vrednost radova na izgradnji stanova je 844 miliona dinara. Svi zanteresovani pripadnici službi bezbednosti za kupovinu stanova, detaljne informacije mogu dobiti u kancelariji SPV Lepenica u holu zgrade Gradske uprave.

Detaljne informacije, zakazivanje termina i katalog stanova može se videti na sajtu www.ssb-srbija.rs.