Osmoro studenata farmaceutskog fakulteta iz nemačkog grada Hamburga boraviće u Kragujevcu do 14. juna. Njihovi domaćini su studenti farmacije Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

Tokom petodnevne posete oni će učestvovati u radionicama i predavanjima, posetiti laboratoriju Galenike, Klinički centar, obići kulturno istorijske znamenitosti Kragujevca, a predviđen je i izlet do Oplenca.

Inače, ova grupa studenata iz Nemačke došla je u Kragujevac u okviru „TVIN” projekta Evropske asocijacije studenata farmacije.

- Cilj ove posete je, između ostalog, povećanje mobilnosti studenata i nastavnika i uspostavljanje bilateralne saradnje između obrazovnih institucija Kragujevca i obrazovnih institucija Nemačke, kazao je prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

Govoreći o prvim utiscima, svi nemački studenti kažu da su zapazili veliko gostoprimstvo, otvorenost i srdačnost, ali i da je Srbija jedna mešovita sredina koja može da ponudi mnogo više nego što se od nje očekuje.

Inače, Tvin je jedan od najatraktivnijih EPSA (Evropske asocijacije studenata farmacije) projekata koji predstavlja bilateralnu razmenu studenata sa farmaceutskih fakulteta iz različitih evropskih država. Sastoji se iz edukativnog i društvenog dela i prilika je za upoznavanje novih ljudi, njihovih kultura, običaja, ali i usavršavanje i unapređivanje znanja iz oblasti farmacije.