Kragujevačka politička organizacija Šumadijska regija bojkotovaće predstojeće lokalne izbore. Šumadijska regija deo je Pokreta slobodnih građana koji je još ranije najavio bojkot izbora, ali je u isto vreme lokalnim odborima ostavljeno da sami odluče hoće li izaći na lokalne izbore ili ne.

Na vanrednoj skupštini, održanoj u petak, 31. januara, članovi Šumadijske regije su se odlučili da bojkot bude kompletan, odnosno da, pokret koga predvodi Saša Milenić, ne izađe ni na lokalne izbore u Kragujevcu.

- Skupština je dala punu podršku odlukama PSG o neizlasku na izbore i nastavku borbe za izborno pravo građana, slobodu medija, fer i demokratske izborne uslove. Velikom većinom glasova Skupština je donela odluku da Šumadijska regija, u tom duhu, ne učestvuje na predstojećim izborima za Skupštinu grada Kragujevca, kažu iz Šumadijske regije.

Šumadijska regija kao aktivna politička organizacija pojavila se u maju 2017. godine. Deo odbornika na čelu sa Sašom Milenićem, Bojanom Stojadinovićem, Zoran Palčićem i još nekim od najistaknutijih članova ZZŠ napustio je Veroljuba Stevanovića i reaktivirao udruženje „Šumadijska regija“, koje istovremeno počinje da deluje kao lokalni odbor Pokreta slobodnih građana.

U ovom moment u Skupšini grada Kragujevca imaju 3 predstavnika, a šef odborničke grupe je Bojan Stojadinović. Pored njega, u lokalnom parlementu su još i Saša Milenić i Mijoljub Stevanović Ljupče.