Sa mehanizacijom i svim neophodinim materijalom, zimska služba održavanja u Kragujevcu je spremna za nastupajuću zimsku sezonu. Na stanju trenutno ima 1.403 tone soli, kamenog agregata 1.486 tona i 30.000 kilograma kalcijum hlorida. Industrijska so je ugovorena u količini od 2500 tona i te količine će biti preuzimane skucesivno, a kameni agregat još 700 tona.

Zimska služba održavanja počinje 1. novembra i traje do 31. marta naredne godine i u tom periodu na devet punktova u dvadesetčetvoročasovnim dežurstvima angažovano je preko 350 ljudi različitih profila.

Za razliku od ranijih godina ove sezone će u zimskoj službi „raditi” 6 potpuno novih vozila opremljenih kompletnom opremom za mokro, suvo i tečno posipanje, dovoljan broj vozača i izvršilaca.

- Grad Kragujevac je sa svim nadležnim službama iz Preduzeća za puteve i JKP „Šumadija”, apsolutno spreman za nastupajuću zimsku sezonu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

Kako kažu nadležni iz ovih preduzeća izvršeno je servisiranje i remont kompletne mehanizacije koja se koristi u zimskoj službi. Mehanizacija u oba preduzeća u prethodnom periodu je zanovljena i pojačana, tako da su tehnički kapaciteti kompletni i spremni.

Državna putna mreža podeljena je u tri prioriteta održavanja – prvi prioritet je održavanje i čišćenje snega i posipanje soli, za drugi prioritet predviđeno je čišćenje i posipanje čistog agregata, a treći prioritet se održava samo čišćenjem. Zimska služba deluje sa devet punktova na teritoriji Šumadije i Pomoravlja ( Kragujevac, Svetinja, Ravni Gaj, Rača, Belušić, Despotovac, Ćuprija, Svilajnac i Ravna Reka) na raspolaganju ima 24 kamiona, 9 utovarivača i druga potrebna mehanizacija za rad.

U održavanje je uključeno oko 350 ljudi, direktnih izvršilaca na punktovima.