Mnogi vrtići potrudili su se da za svoje mališane ovih dana pripreme različite programe, kako bi m olakšali boravak kod kuće. Vaspitači i stručni saradnici kragujevačke Predškolske ustanove „Šumska vila“ otišli su i korak dalje. Na osnovu sadržaja koje su deci slali proteklih nedelja osmislili su edukativno zabavni priručnik-slikovnicu u kojoj glavnu ulogu ima korona virus.

„Koronina igraonica u vrtiću“ roditeljima pomaže da deci, na jednostavan i njima prihvatljiv način,  objasne pojmove kao što su korona virus, epidemija, i to kroz niz kreativnih i zabavnih igara, kvizova, priča, pesmica, rebusa... Naravno, čitava publikacija osmišljena je tako da deca uče kroz igru, prekrate vreme dok su kod kuće, oslobode se straha, a pri tom usvajaju zdrave navike poput pravilne ishrane, redovnog pranja ruku...

Tim vrtića „Šumska vila“ je praktično sve ono što deca inače u tom uzrastu uče kod kuće i u vrtiću preveo u aktuelni kontekst epidemije korona virusa.

Publikaciju je osmislio i kreirao tim koji čine direktorka vrtića Neda Božović, stručna saradnica Sanja Pečenković Milojević i vaspitači Magdalena Aleksić, Ana Ivković, Jelena Lazarević, Marija Tešić, Miljana Živković, Kristina Milovanović, Marijana Marić, Danica Luković, Marija Đorović, Ivana Šević, Jovana Milosavljević. U realizaciji ideje pomogli su im roditelji i deca koji pohađaju vrtić „Šumska vila“.

Priručnik slikovnicu su želeli da podele i sa decom koja ne pohađaju ovaj vrtić pa je svi koji žele mogu preuzeti na ovom LINK-u.