Dušan Zeka Aleksić izabran je za prvog predsednika udruženja „300 Kragujevčana. Na predstojeće lokalne izbore, u predizbornu kampanju kreću pod sloganom „Bolji život u Kragujevcu”.

Novoizabrani predsenik udruženja „300 Kragujevčana” Dušan Zeka Aleksić, istakao je, na izbornoj skupštini, da je pojava udruženja uzburkala političku scenu Kragujevca, jer su njegovi članovi i simpatizeri otvorili zaboravljene teme čime polako, ali sigurno nastaje organizacija kojoj se veruje.

Građani su uvideli da se udruženje bavi isključivo lokalnim, životnim temama, za koje se nude rešenja, a ne prazna kritika.

- Glavna okosnica okupljanja Kragujevčana oko udruženja jeste pristojnost u političkom delovanju, koju smo pokazali od samog početka, bavljenje temama koje se odnose i na generacije koje dolaze, a možda i najbitnija činjenica u našem radu je da se sve odluke donose dogovorom, debatom, gde svaki pojedinac ima pravo glasa i svačije mišljene se uvažava, istakao je Dušan Aleksić.

Naredni korak, kako je naglasio Aleksić, je predstavljanje programa Udruženja.

On će se bazirati na saradnji sa Univerzitetom, razvoju putne i komunalne infrastrukture, brizi prema generacijama koje dolaze,ekologiji, nultoj toleranciji prema korupciji, pošto su u udruženju uvideli da su upravo ovo teme koje najviše interesuju Kragujevčane i da su u njima sublimirani svi njihovi problemi.

- Udruženje građana „300 Kragujevčana” okuplja ljude željne dokazivanja, savremenih znanja i shvatanja, ljude sa drugačijim sistemom vrednosti, velike energije, ljude koji će kao tim biti iznenađenje na predstojećim lokalnim izborima i  koji od večeras i zvanično kreću u predizbornu kampanju pod sloganom „Bolji život u Kragujevcu”, zaključio je Aleksić.